Succes te danken aan plagiaat?

Door: Mees Botschuijver
10-04-2019

De nieuwe single van Frans Bauer is een enorm succes geworden. Eerder werd er al gesteld dat het zou gaan om plagiaat, hij zou het nummer afgekeken zijn van de single Meidengroep van Kinderen voor Kinderen. Heeft de commotie rond zijn nieuwe single ervoor gezorgd dat het juist een succes werd?

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Maandag gaf Bauer toe dat de hit inderdaad een kopie is van Meidengroep van Kinderen voor Kinderen, maar dat heeft hem vooralsnog alleen maar succes opgeleverd. In de radioshow Jan-Willem Start Op op NPO Radio 2 vertelde Bauer dat het liedje ontploft was. Het nummer is al meer dan 100.000 keer bekeken op Youtube.

Niet schuldig

Bauer zegt zelf niet schuldig te zijn aan het plegen van plagiaat. „Ik heb het niet geschreven, ik ben de zanger. Toen ik het een paar maanden geleden voor het eerst hoorde vond ik het meteen een leuk, aanstekelijk liedje. Ik was er gelijk verliefd op”, vertelt de zanger.

Nadat de geruchten naar buiten kwamen zag de zanger zelf ook in dat de twee nummers erg veel op elkaar lijken. „Het kan nou eenmaal gebeuren. Er zijn genoeg voorbeelden van tekstschrijvers die dat ook is overkomen. Dat doe je niet bewust”, zei Frans na het horen van de twee nummers.

Tekst loopt door onder de video’s

Oplossing

Frans en de componist van het nummer Meidengroep Hans van Hemert zijn samen tot een oplossing gekomen. Ze zullen de opbrengsten van het nummer verdelen. Ook willen de twee partijen in de toekomst graag samenwerken.

Meer DenD