Susan Sarandon klus kwijt om uitspraken bij pro-Palestijnse demo

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Susan Sarandon is uit een korte film gezet om de opmerkingen die ze onlangs maakte bij een pro-Palestijnse demonstratie. Producent PTO Films laat aan entertainmentsite Page Six weten dat ze haar rol in de film Slipping Away kwijt is nadat ze onder meer had gezegd dat Amerikaanse Joden “een voorproefje” krijgen “van hoe het voelt om moslim te zijn in dit land”.

“Als bedrijf wil PTO Films graag duidelijk maken dat de opvattingen van Susan Sarandon niet de opvattingen van onze organisatie weergeven”, zegt de producent. “We overwogen haar voor een rol in een korte film, maar door haar recente uitspraken hebben we besloten om andere opties na te streven.”

De 77-jarige actrice werd eerder ook al aan de kant gezet door haar managementbureau. Sarandon bood eind vorige week haar excuses aan voor haar opmerkingen tijdens de demonstratie. “Met de intentie om mijn bezorgdheid over een toename van haatmisdrijven over te brengen, zei ik dat Joodse Amerikanen, als doelwit van toenemende antisemitische haat, ‘een voorproefje krijgen van hoe het is om moslim te zijn in dit land, zo vaak onderworpen aan geweld’.” Ze noemde die opmerking nu een “vreselijke fout” van zichzelf. “Omdat het impliceert dat vervolging van Joden tot voor kort vreemd was, terwijl het tegenovergestelde waar is.”

 

BuzzE

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck