Susan uit Ik Vertrek wilde vermelding overlijden Joost

Door: DitjesenDatjes
15-05-2019

Niet alleen kijkers waren geschrokken toen ze afgelopen zaterdag naar Ik Vertrek keken. Joost bleek te zijn overleden, maar in het programma werd daar geen vermelding van gemaakt. Helaas schrok ook Susan, de vrouw van Joost, toen ze de aflevering zag. Zij wilde namelijk dat er wél vermelding werd gemaakt van de dood van Joost.

Telefoon

Samen met hun twee zoons vertrokken Susan en Joost enkele jaren geleden naar Spanje. Daar begonnen ze een B&B. Ze hebben ontzettend veel moeten klussen en hard moeten werken om er een succes van te maken, maar toch lukte het. Heel even lachte het geluk hen toe, maar op 13 maart 2016 ging het helemaal mis. Joost deed mee aan een mountainbikewedstrijd, maar kwam nooit over de finish. ,,Zijn fietsmaatje zei in paniek dat Joost werd gereanimeerd”, vertelde Susan eerder aan het tijdschrift Vrouw. ,,Ik hoorde nog net dat hij was bijgekomen, daarna werd plots de verbinding verbroken. De jongens waren overstuur. We wilden naar hem toe, maar dat ging niet: het was zeker twee uur lopen naar die plek op de berg.” Susan probeerde zichzelf sterk te houden, ook voor de jongens. Ze gingen naar huis, waar ze, zo vertelt ze, zelfs nog tosti’s heeft gebakken. Een uur later kreeg ze te horen dat Joost was overleden aan een hartaanval.

Vermelding

Afgelopen weekend was de herhaling van ‘hun’ aflevering van Ik Vertrek op televisie te zien. Helaas wisten alleen veel mensen niet dat Joost was overleden. Daar kwamen ze pas achter toen ze de website van het programma bekeken. Iets wat Susan absoluut anders had gewild. ,,Ik heb juist aangegeven bij AVRTOTROS dat ik wel een vermelding wilde bij de aftiteling, waarin staat dat Joost is overleden”, zegt Susan tegen weekblad Privé. ,,Van de omroep kreeg ik te horen dat dit niet mogelijk was, maar dat het op de Ik Vertrek-site kwam te staan.” Voor Susan is het een flinke domper dat het niet mogelijk was om het overlijden van Joost te vermelden in het programma. Ze zegt namelijk dat ze altijd goed heeft kunnen samenwerken met de redactie. ,,Al deze heisa vind ik al verschrikkelijk.”

Meer DenD