Sylvie deelt ontroerende foto met zoon Damián en staat stil bij haar ziekte

Sylvie Meis staat stil bij haar ziekte
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Sylvie Meis is ongelooflijk trots op haar vijftienjarige zoon Damián en heeft een prachtige foto met hem gedeeld. Maar er schuilt ook nog een ontroerende betekenis achter de foto.

‘Ik dacht dat ik doodging’

Twaalf jaar geleden kreeg Sylvie de schokkende diagnose borstkanker. Het was een enorm zware tijd en hoewel ze nu medisch is genezen, kan ze de ziekte nog niet helemaal loslaten. Damián was pas drie jaar en Sylvie zegt dat ze dankbaar is dat ze haar zoon mag zien opgroeien.

,,Ik denk nog elke dag aan de ziekte”, vertelt Sylvie in een interview met het Duitse Bild. ,,Na elke chemo moest ik uren overgeven en dacht ik dat ik doodging. Ik lag op de badkamervloer en kon niet meer opstaan.”

‘Damián aaide me over mijn kale hoofd’

Het verlies van haar prachtige lange haren maakte de ziekte voor haar ook moeilijk, zo vertelt ze. ,,Het was erg omdat ik er geen controle over had. Het was ook gek om geen wenkbrauwen of wimpers te hebben. In het begin had ik niet de moed om in de spiegel te kijken en mezelf kaal te zien”, vertelt Sylvie openhartig.

Gelukkig kreeg ze veel steun van de kleine Damián. Hij troostte haar en gaf haar speciale steun. ,,Mijn zoon was pas drie en hij aaide me vaak over mijn kale hoofd”, aldus Sylvie. Het moedigde haar aan om door te blijven vechten. ,,Ik wilde blijven leven voor mijn zoon, hij was nog maar zo klein.”

En dat de band tussen moeder en zoon nog steeds ijzersterk is, laat Sylvie op Instagram duidelijk merken. ,,Mijn baby”, schrijft Sylvie bij de foto samen met Damián.

Tags

DAMIANSYLVIE MEIS

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck