‘Sylvie Meis had nooit borstkanker’

Door: Molly Baas
27-08-2018

Sylvie Meis is ontroostbaar nu Sabia Boulahrouz beweerd heeft dat de ex van Rafael van der Vaart helemaal geen borstkanker gehad heeft. Dat zei Sabua tijdens haar deelname aan een Duits programma.

Ook al noemt Sabia Sylvie’s naam niet, de Duitse media is overtuigd dat ze Sylvie Meis bedoelt. „Sommige mensen gaan zelfs zo ver dat ze een ziekte verzinnen om er beter van te worden.” Eerder liet ze al weten dat ze niemand kent die kanker heeft gehad.

Terugvechten

Maar Sylvie pikt dit niet van haar voormalige beste vriendin. Namens haar advocaat heeft ze een brief naar alle Duitse media gestuurd, waarin staat dat de ziekte wordt bevestigd door een de oncoloog die haar behandelt heeft. ,,De bewering dat de ziekte nooit heeft bestaan, is daarom even onwaar als smakeloos”, aldus de conclusie van de brief. Tegen de Bild zegt Sylvie: ,,De periode waarin ik knokte tegen de ziekte, was met afstand het moeilijkste wat me overkomen is. Dat mijn borstkanker-diagnose publiekelijk in twijfel getrokken wordt, maakt me woedend en verdrietig.”

Volgens Sylvie heeft ook haar zoon Damian het erg zwaar. „Ik vind het vooral erg dat ik zoals gisteren thuis zat, in shock en dat ik ook moet huilen, dat mijn zoon zegt: ’Mama, waarom zegt iemand zoiets?’ Dat is echt onmenselijk.”

Meer DenD