Sylvie Meis lag al jaren uit de gratie bij Karl Lagerfeld

Hoewel haar social media anders doet vermoeden, had Sylvie Meis alles behalve een goede band met de onlangs overleden couturier Karl Lagerfeld. Ze zou een kortstondige affaire hebben gehad met een van Lagerfeld’s bodyguards, die destijds getrouwd was. En dat pikte Karl niet.

Het zou volgens intimi gaan om Sebastien Jondeau, die meer dan twintig jaar vaste bodyguard en goede vriend van Karl was.

,,Het nieuws dat Sylvie zijn getrouwde persoonlijk assistent had verleid maakte Lagerfeld zo woest, dat hij meteen alle banden met Sylvie Meis verbrak”, aldus een vertrouwelinge van Meis tegenover Weekend.

Persona non grata

Sylvie Meis postte foto’s en hartelijke berichten daags na het overlijden van mode-icoon Lagerfeld. ,,Diepbedroefd door het overlijden van Karl Lagerfeld…” Toch blijkt ze al jaren persona non grata te zijn op alle Chanel-events, het modehuis waar Lagerfeld leiding aan gaf.

,,Ook Sylvie’s stylisten konden bij Chanel geen jurken meer voor haar lenen,” aldus de vriendin. ,,Ik weet dat het haar veel pijn heeft gedaan dat Karl haar nooit meer heeft willen zien. Ze heeft hem ook niet persoonlijk kunnen uitleggen hoe het verhaal volgens haar in elkaar stak.”

,,Voor hem was het over en uit. Hij nam het haar kwalijk dat ze zijn getrouwde bodyguard had verleid en daarmee diens huwelijk in gevaar bracht.”

De vriendin die tegenover Weekend een boekje opendoet over de affaire staat daarin niet alleen. Ook Sylvie’s ex-vriendin en liefdesrivale Sabia Engizek sprak in 2014 al over de verhouding met de bodyguard met wie Sylvie ex-man Rafael bedroog. ,,Die bodyguard was maar een van de zovelen”, zei Sabia er destijds over.

Sylvie heeft overigens altijd ontkend dat er sprake was van een affaire, laat staan met de bodyguard van Lagerfeld.