Sylvie Meis nog steeds bitter over verwijdering uit tv-show

Sylvie nog steeds bitter over RTL exit
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Sylvie Meis presenteerde jarenlang het Duitse programma Let’s Dance, maar werd door RTL aan de kant gezet. Nu, jaren later, is Meis nog steeds bitter over haar vertrek.

Sylvie presenteerde zeven seizoenen van de populaire Duitse tv-show Let’s Dance, maar werd in 2017 aan de kant gezet door de Duitse zender RTL. Sylvie liet destijds weten dat de reden van de breuk het onvoldoende beheersen van de Duitse taal zou zijn en dat daarom de onderhandelingen met haar werkgever stukgelopen waren.

Vervangen

Maar volgens RTL klopte dat niet. De Duitse zender claimde dat haar taalbeheersing geen enkele rol speelde. RTL wilde het dansprogramma opfrissen met een andere presentatrice: Victoria Swarovski. Victoria komt uit Oostenrijk, maar sprak destijds al wél vloeiend Duits.

Bitter

Nu, jaren later, voelt het voor Sylvie nog steeds oneerlijk dat ze zomaar werd vervangen. ,,Het is een beetje een cliché dat je als vrouw veertig wordt en dan gewoon koud vervangen wordt”, zegt Sylvie tegen Duitse media.

Vriendinnen

Pijnlijk was vooral dat Sylvie en Victoria al jaren vriendinnen waren. Toch weet Sylvie dat het niet de schuld is van Victoria dat ze aan de kant werd gezet. In de zomer van 2017, kort nadat ze vervangen werd, woonde Sylvie zelfs nog de bruiloft van Victoria in Italië bij. ,,Wij vrouwen moeten bij elkaar blijven, we concurreren niet”, zegt Sylvie daarover.

Tags

SYLVIE MEIS

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck