Tafelgast Op1 liep weg vanwege woke-opmerking Gordon

Door: Ditjes en Datjes
07-12-2022

Filosoof en schrijfster Fleur Jongepier vertrok dinsdagavond bij Op1 omdat een opmerking van mede-tafelgast Gordon bij haar in het verkeerde keelgat schoot. Ze had gevat willen reageren maar blokkeerde en besloot vervolgens op te stappen, laat een woordvoerder van de EO desgevraagd weten.

Gordon, die tegenwoordig in Dubai woont, werd gevraagd naar wat hij vindt van de kritiek op het WK voetbal in Qatar. “Om heel eerlijk te zijn, ik vind het een beetje overtrokken allemaal. We zitten met het vingertje te wijzen, terwijl we verantwoordelijk zijn voor de slavernij”, zei hij onder meer. “We zijn allemaal zo woke met z’n allen. Laten we het over leuke dingen hebben: zoals mijn programma.”

Jongepier liep vervolgens van tafel. Volgens de EO associeerde ze de woke-opmerking van Gordon met haar eigen verhaal. De schrijfster was te gast omdat ze is gestopt als universitair docent vanwege grensoverschrijdend gedrag.

Volgens de omroep is Jongepier direct opgevangen door de Op1-redactie en is de kwestie nabesproken. Gordon is daar niet bij aanwezig geweest.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD