Tahmina over ‘kritiek’ nabestaanden: ‘Peter R. wilde onze relatie wél delen’

Thamina over kritiek nabestaanden Peter R.
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Tahmina Akefi heeft na het overlijden van haar verloofde Peter R. de Vries veel intieme momenten uit hun privéleven gedeeld. Volgens geruchten zouden de nabestaanden van De Vries niet blij zijn met de details die openbaar zijn gemaakt. Tahmina meent echter dat daar niets van klopt. ,,Roddelaars hebben geprobeerd een ruzie uit te lokken tussen ons, maar dat is faliekant mislukt.”

In de documentaire ‘Vertrouwelijk!’ werd de identiteit van de vriendin van Peter R. de Vries onthuld: Tahmina Akefi. Maar in de documentaire werden niet alleen details over hun liefdesleven openbaar gemaakt, maar ook privébeelden en het huwelijksaanzoek.

‘Besloten geen uitlatingen te doen’

Volgens insiders waren de andere nabestaanden van Peter daar niet blij mee, zo meldde weekblad Story eerder. Wouter de Vries, de broer van Peter, liet eerder al weten in VI Vandaag liever geen details over het overlijden van zijn broer te delen. ,,We hebben met de familie en het gezin besloten daar naar buiten toe geen uitlatingen over te doen”, zei hij.

Ook andere mensen die belangrijk voor Peter waren beten op hun tong wanneer Story hen vroeg over de documentaire. ,,Ik ga geen commentaar op de documentaire geven”, zei Jacqueline, de ex-vrouw van Peter en moeder van zijn twee kinderen Kelly en Royce.

‘Peter wílde het delen’

Maar volgens Tahmina is de relatie tussen haar en de andere nabestaanden van Peter nog steeds zoals het was. ,,De relatie is zoals het zou moeten zijn, maar de verbindende factor, Peter, is wel weg. Wanneer we elkaar zien is het altijd respectvol”, vertelt Tahmina in het AD. ,,De roddelaars hebben geprobeerd een ruzie uit te lokken tussen ons, maar dat is faliekant mislukt.”

Peter had het volgens Tahmina helemaal niet erg gevonden. ,,Er zijn altijd veel details van Peters privéleven naar buiten gekomen, ook heeft hij zelf veel gedeeld. Over zijn kinderjaren bijvoorbeeld, over de open relatie met zijn ex-vrouw”, aldus Tahmina. ,,Onze relatie wílde Peter heel graag met de wereld delen. Hij was zelfs van plan om er samen met mij een boek over te schrijven. Het op die manier te vereeuwigen.”

Tahmina spreekt zich vandaag uit

Vorige week werden in de rechtszaal de schokkende beelden van de fatale aanslag op Peter R. getoond. Zijn dochter Kelly verliet tijdelijk de zaal, maar Tahmina keek wel naar de heftige beelden. ,,Peter heeft het meegemaakt. Het zou laf zijn als ik niet naar de beelden kan kijken”, vertelde ze aan Hart van Nederland.

Tahmina zal vandaag in de rechtbank vertellen over het ‘onbeschrijfelijke verdriet’ dat de daders hebben aangericht met de moord op Peter R. op 6 juli vorig jaar.

Tags

KELLY DE VRIESPETER R. DE VRIESROYCE DE VRIESTAHMINA AKEFI

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck