Talentvolle Nadia Moussaid knokt voor haar zieke levenspartner en carrière

Nadia Moussaid
Door: Jos La Grande
05-01-2020

De 35-jarige Nadia Moussaid was geknipt om Eva Jinek op te volgen, maar ze koos na een uiterst succesvolle vervanging voor een andere weg. De presentatrice van Marokkaanse komaf, bekend onder meer van De Nieuwe Maan, vertelt dit weekeinde in het AD het ingrijpende verhaal over de ziekte van het levenspartner Geert Broertjes.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Moussaid kwam het afgelopen jaar in een achtbaan terecht, want er werd niet alleen door de tv-wereld aan haar getrokken, maar ze wilde alles op alles zetten voor de genezing van haar vriend.

Kinderen

Ze vertelt in de krant hoe er bij haar partner de darmkanker zich openbaarde. Kanker blijkt in de familie van haar vriend vaker voor te komen. Op dat moment wat het stel ook bezig om te onderzoeken of ze kinderen konden krijgen. ,,We waren bezig met het krijgen van kinderen en nu stonden we oog in oog met de dood, dat was een wel heel heftige overgang”, aldus de presentatrice in het uitvoerige AD-interview.

Inmiddels is Moussaid’s vriend aan het opknappen en gaat Moussaid een nieuw cultureel programma voor de VPRO maken. Het populaire VPRO Boeken en Vrije Geluiden van de zondagachtend moeten daarvoor wijken. In plaats daarvan komt ‘Mondo’ op de zaterdagavond op NPO2 om 22.00 uur.

Jinek

Voor Nadia was het geen optie om definitief Eva Jinek te vervangen na haar vertrek naar RTL4. Ze is volgens haarzelf daar minder geschikt voor. Bovendien is het in haar ogen een zware taak om een vijfdaagse show te maken, terwijl haar vriend ook zorg nodig heeft. Moussaid denkt dat ze meer geschikt is voor de journalistieke niches in plaats van een dagelijkse show.

Meer DenD