TALI wil Luxemburg na 31 jaar wachten trots maken

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Zangeres TALI vindt het een eer dat zij de eerste Luxemburgse songfestivalinzending in 31 jaar tijd is. “Ik vind het nu al een geweldige ervaring”, zegt ze zaterdag tegen het ANP voorafgaand aan Eurovision in Concert.

“Het is krankzinnig. Ik ben trots en voel me vereerd dat ik degene ben die Luxemburg weer terug op het songfestivalpodium brengt. Dat is gewoon langer dan ik leef”, aldus de 23-jarige zangeres, over de langdurige afwezigheid van het land. “Ik kan nog steeds niet geloven dat ik dit mag doen.”

Heel Luxemburg leeft al met TALI mee. “Iedereen heeft er zin in. Mijn liedje was meteen trending en het is volop in het nieuws. Ik hoop dat het de muziekindustrie in Luxemburg helpt groeien.”

Finale

TALI hoopt dat ze met haar liedje Fighter ook de finale haalt. “Dat zou geweldig zijn en ik denk eigenlijk wel dat het lukt”, stelt de zangeres zelfverzekerd. “Ik heb soms het gevoel dat ik moet zeggen dat ik eerste wil worden, maar het maakt me eigenlijk niet uit. Zo zit ik niet in elkaar. Ik wil in Malmö vooral iets neerzetten waar ik trots op kan zijn en Luxemburg ook.”

Luxemburg doet voor het eerst sinds 1993 weer mee aan het Eurovisie Songfestival. Het groothertogdom, dat met vijf overwinningen een van de succesvolste landen in de geschiedenis is, hield het destijds voor gezien omdat het te kostbaar werd.

 

BuzzE

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck