Talisia Misiedjan blikt terug op Bijlmerramp dertig jaar geleden

Door: DitjesDatjes
04-10-2022

Talisia Misiedjan blikt dinsdag via Instagram terug op de Bijlmerramp, die zij zelf heeft meegemaakt. De actrice woonde destijds in de flat die door het vliegtuig werd geraakt. Het is dinsdag precies dertig jaar geleden dat een vliegtuig neerstortte op een flat in de Amsterdamse Bijlmermeer.

“Vandaag precies dertig jaar geleden stond ik met mama in de keuken”, schrijft de voormalige SpangaS-actrice. “We woonden op dat moment in Kruitberg in de Bijlmer. Ze was thee aan het maken. Wat ik mij daarna kan herinneren is heel veel geluid, mama die mij oppakt, wit, zwart, rood. Mama vertelt mij later dat ze mij oppakte om te vertellen dat we dood gaan, maar dat het oké is want we gaan samen. Ze dacht: dit gaan we niet overleven. Dit klinkt echt niet goed.”

Het is de dag van de Bijlmerramp, schrijft Misiedjan. “Een dag die ik en zeker mijn moeder, voor altijd bij mij draag.” We moeten stilstaan bij deze dag, vindt de actrice. “Bij alle levens die verloren zijn, maar ook de lessen die we hier uit moeten halen zodat dit nooit meer kan gebeuren. Omdat het dit jaar dertig jaar geleden is zijn er meerdere documentaires en een prachtige serie, genaamd rampvlucht, gemaakt. Absoluut de moeite waard.” Daarbij verwijst ze naar de KRO-NCRV-serie die vanaf vorige week donderdag te zien is.

Tim Hofman, een goede vriend van Misiedjan, prijst zichzelf gelukkig dat ze er nog is. De presentator staat er “niet genoeg bij stil”, schrijft hij, dat Misiedjan en haar moeder in het gebouw in de Bijlmer woonden “waar het vliegtuig dertig jaar geleden invloog”. “Het is een wonder dat ze er nog is, en ik ben er blijer mee dan ik dagelijks besef.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD