Talitha Muusse onthult salaris als Op1-presentatrice

Talitha Muusse
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Eva Steins

Talitha Muusse heeft in een interview met de VIVA een bijzondere onthulling gedaan. Zij verklapt wat zij maandelijks verdient als presentatrice bij talkshow Op1…

De kersverse presentatrice werd niet bij iedereen goed ontvangen. Talitha maakte haar debuut als presentatrice bij de ‘grote spelers’ aan tafel: zij begon direct bij Op1, samen met Sven Kockelmann. Velen vonden het onbegrijpelijk dat de NPO haar zonder enige ervaring daar had neergezet. Zo noemde Angela de Jong haar in haar column ‘een stagiaire’…

Schaamte

In een interview met de VIVA wordt Talitha naar haar politieke voorkeur gevraagd. Direct deinst zij terug. Vervolgens wordt haar gevraagd of zij liever verklapt wat de presentatrice bij Op1 verdient. ,,Zeker”, antwoordt Talitha op die stelling. Toch krabbelt ze terug en houdt ze haar salaris voor zich.

Jammer, volgens de interviewer. ,,Ik denk dat het vrouwen helpt om open te zijn over je salaris. Daar kunnen toekomstige Talitha’s hun voordeel mee doen wanneer ze zelf de onderhandelingen ingaan. Hetzelfde geldt voor stemmen: dat blíjft maar spannend, omdat we het allemaal bedekken.”

Salaris

Talitha laat zich toch overhalen en onthult aan het eind van het interview haar salaris. ,,Zal ik zeggen wat ik verdien? Ik heb een jaarcontract bij de KRO, en mijn maandsalaris zit rond de zesduizend euro bruto.”

Daarnaast verdient zij er nog wat bij met losse klussen. ,,En dan klus ik er natuurlijk nog naast, dagvoorzitterschappen en spreekbeurten enzo, en daarbij is mijn tarief ongeveer drieduizend euro per boeking. Héél fijn, na al die jaren dat ik amper het eind van de maand haalde.”

Talitha zal haar ‘fijne’ salaris binnenkort weer gedag moeten zeggen. Begin april is alweer haar laatste uitzending, aangezien Op1 stopt met de zondagavond uitzendingen.

Tags

OP1PRESENTATRICESALARISTALITHA MUUSSE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie