Talitha Muusse reageert op bakken kritiek: ‘Ik doe mijn best’

Talitha Muusse
Door: DitjesDatjes
09-03-2021

Op1-presentatrice Talitha Muusse (29) maakte onlangs haar debuut en kon rekenen op een flinke stortvloed aan kritiek. Ook haar ‘stijve houding’ aan tafel bij Op1 was een onderwerp van veel kritiek en ergernis bij de kijkers thuis. Talitha legt nu uit hoe het zit…

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Op Instagram heeft zij uitgelegd waarom ze altijd zo ‘stijf’ en ‘in elkaar gekrompen’ aan tafel zit bij Op1. Zij laat weten vaak negatieve opmerkingen te krijgen over haar houding.

Beschadiging

De kersverse Op1-presentatrice laat weten dat haar houding niet voor niets zo is.

,,Op mijn 23e is bij mij een beschadiging aan mijn nekwervel geconstateerd, een soort whiplash, zonder dat ik een auto-ongeluk had gehad”, schrijft zij op Instagram. ,,De klachten aan mijn schouders, nek en bovenrug begonnen echter al eerder, zo rond mijn 19e. Waarschijnlijk door een combinatie van erfelijke factoren, een scheef gegroeide ruggengraat, lengteverschil in mijn benen en veel te zware overbelasting door te hard werken en te veel computergebruik.”

Muusse is het gewend om met zware nekklachten te leven. Toen zij 21 was kon zij een maand lang haar nek niet draaien, omdat alles op slot zat. De presentatrice mocht toen alleen lopen met een neksteun.

,,Op mijn 23e heb ik mijn scriptie aan de Erasmus Universiteit moeten afronden door met 2 vingers alles te tikken en gedeeltelijk door mijn vader de teksten te dicteren. Sindsdien ben ik het normaal gaan vinden om te leven met zware nek en schouderklachten.”

Pijn

De klachten zorgen ervoor dat Talitha niet lang kan blijven zitten zonder een intense pijn te voelen.

Ondanks alle behandelingen bij een fysio, masseur en een dokter, zijn de klachten nog niet over. ,,Ik schrijf dit om mensen ervan bewust te maken dat wat je ziet, niet altijd het hele verhaal is. Ik schrijf het ook op omdat het soms pijn doet om reacties te lezen terwijl ik hard mijn best doe mijn eigen houding te verbeteren”, schrijft ze.

Toch houdt Muusse haar hoofd omhoog en sluit zij af met een duidelijke boodschap. ,,Maar nu denk ik: fuck it. Ik werk eraan voor mezelf, en het boeit mij niet hoe het eruit ziet! En ten slotte, ik hoef er als vrouw al helemaal niet gracieuzer, charmanter of mooier er bij te zitten. Dit is wat voor mij nu werkt.”

Meer DenD