Talkshow HLF8 keert terug, presentator nog onbekend

Door: DitjesDatjes
20-05-2022

HLF8 keert na een zomerstop weer terug op televisie, maar wie de presentatie op zich neemt is nog niet bekend. Dat laat een woordvoerster van Talpa desgevraagd aan het ANP weten. Vaste presentator Johnny de Mol legde eind april zijn werkzaamheden bij zijn SBS6-talkshow neer vanwege beschuldigingen van wangedrag aan zijn adres. De presentatie is momenteel in handen van Hélène Hendriks.

Wie de presentatie op zich neemt vanaf augustus “weten we nog niet”, laat de zegsvrouw weten. “Daar gaan we nog mee aan de slag.” Of De Mol zijn oude plek als presentator weer gaat innemen is dus nog niet bekend. Nadat De Mol was opgestapt als presentator hebben Leonie ter Braak en Hélène Hendriks de presentatie van het SBS6-programma op zich genomen.

De laatste aflevering van dit seizoen wordt volgende week vrijdag uitgezonden. De talkshow keert vanaf 29 augustus weer terug op televisie. Marco Louwerens, televisiebaas bij Talpa, spreekt van een programma “met een fijne, goede sfeer”. “Dat vertaalt zich positief door, in zowel inhoud als marktaandelen. Ook in het nieuwe seizoen blijft HLF8 een belangrijk onderdeel van onze programmering.”

De Mol kondigde aan het einde van een HLF8-uitzending eind april aan voorlopig met de presentatie te stoppen na een nieuwe beschuldiging van ongepast gedrag. “Ik stop voorlopig met het presenteren van mijn programma”, zei de presentator. “Bovenop de eerdere beschuldigingen en verdachtmakingen is er deze week een nieuwe, anonieme valse beschuldiging geuit. Daardoor wordt het voor mij en de redactie onmogelijk om dit werk voort te zetten.” De anonieme aangifte volgde op een eerdere aangifte van De Mol’s ex Shima Kaes waarin zij De Mol beschuldigt van mishandeling tijdens hun relatie in 2015.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD