Talkshow Op1 probeert Jinek met een duet bij te benen

Marco Bakker zingt Perhaps Love.
Door: Jos La Grande
13-02-2021

Of Marco Bakker na zijn interview over zijn onlangs verschenen boek nog bij stem is? De 83-jarige zanger liet zich dat vrijdagavond bij Op1 geen twee keer zeggen. Bakker bewees meteen dat hij een van Nederlands grootste artiesten is: Perhaps Love bleek hem op het lijf geschreven.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Maar wat Bakker (‘ik ben niet ingezongen’) niet verwachtte was dat presentator Paul de Leeuw het niet kon laten om ook een deuntje mee te zingen. De vaste presentator op de vrijdagavond van Op1, ingezet om de kijkcijfers te laten stijgen, maakte er een heus duet van. Dat was nog niet eerder vertoond bij Op1.

Supertalent

Het supertalent Bakker, getrouwd met illuster actrice Willeke van Ammelrooy, verbaasde de bijna een miljoen kijkers met zijn gouden stembanden. Die bleken gaandeweg Perhaps Love voldoende gesmeerd om een vergelijking met Paverotti te kunnen doorstaan.

De Leeuw zong er bijna hinderlijk doorheen. De Op1-presentator roept op een goed moment zelfs nog de hulp in van Janny van der Heijden (Heel Holland Bakt): ,,Janny go.”

Was dit ‘spontane optreden’ werkelijk een verrassing voor Marco Bakker? Waarschijnlijk wel. Het was zeker geen verrassing voor De Leeuw die vrolijk meedeed.

Jinek

Deelname van Paul de Leeuw aan de presentatiepool van Op1 is een poging van de publieke omroep om op vrijdagavond concurrent Jinek bij te benen. Op1 werd ook nu weliswaar nipt verslagen door de RTL-concurrent, maar de afstand wordt kleiner. Veel kijkers blijven na The Voice of Holland bij Jinek ‘hangen’. Jinek scoorde gisteren ruim een miljoen kijkers, Op1 bleef staan op 965.000 kijkers.

De aanleiding voor het gesprek met Marco Bakker was het boek van Telegraafjournalist Harrie NijenTwilhaar die het bewogen levensverhaal van de zanger optekende.

Meer DenD