Talpa ‘bestudeert’ besluit minister, zwijgt over toekomst zenders

Door: Ditjes en Datjes
28-11-2022

Mediabedrijf Talpa zegt de nieuwe veilingregels voor FM-frequenties die minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) maandag aankondigde te “bestuderen”. Tot die tijd doet het bedrijf “geen verdere uitspraken”, laat een woordvoerder weten.

Het kabinet meldde maandag het aantal FM-frequenties dat een aanbieder van commerciële radio mag hebben tot drie. Dat betekent onder meer dat Talpa, het moederbedrijf van Radio 10, Radio 538, Sky Radio en Radio Veronica, een van de vier huidige vergunningen kwijtraakt.

Een van de zenders is zodoende straks alleen nog digitaal te beluisteren. Talpa zou er ook voor kunnen kiezen om een van de zenders af te stoten.

Adriaansens volgt een advies van de Autoriteit Consument en Markt (ACM). De toezichthouder wil op deze manier voorkomen dat een of twee partijen de markt domineren. Er blijft zo voor zowel luisteraars als adverteerders iets te kiezen over. Toen de ACM eerder deze maand met het advies kwam, liet Talpa desgevraagd weten dat het er “met teleurstelling” kennis van had genomen. Ook toen kon de woordvoerder nog geen inhoudelijke reactie geven.

Er worden volgend jaar in totaal negen frequenties geveild voor een periode van twaalf jaar. Aan slechts twee kavels worden inhoudelijke eisen gesteld. Er moet een radiostation komen voor Nederlandstalige muziek en een voor nieuws en actualiteiten.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD