Tanja Jess doet boekje over uiterlijk: ‘Blijft een eeuwig gevecht’

Tanja Jess doet een boekje open over haar uiterlijk
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Isabel Kouwenoord

Tanja Jess doet in haar podcast ‘Kaarten Op Tafel’ een boekje open over het onderwerp bodyshaming. Jess vertelt openhartig over hoe ze door de jaren heen heeft geworsteld met haar uiterlijk.

Inmiddels is de presentatrice tevreden met haar uiterlijk, maar ze onthult dat haar proces naar zelfliefde ‘behoorlijk lang heeft geduurd’. Haar gewicht heeft vooral een grote rol gespeeld in haar jeugd. ,,Ik heb ook modellenwerk gedaan. Ik had echt maat 36 en ik voelde me dik. Ik voelde me altijd te dik en te oud.”

‘Waanzin’

Nu Tanja terugkijkt op deze periode kan ze niet geloven dat ze toen zo onzeker was. ,,Dan ben je 19. Als ik daar nu aan terug denk, dan denk ik: waanzin.” Toch wordt het volgens haar ingeprent door de media. ,,In elk blad wat je openslaat staat: ‘Zorg dat je bikini klaar bent voor de zomer’. Dat soort koppen lees je nog steeds. Dat is heel normaal en niemand vindt dat schokkend.” De actrice geeft toe dat haar uiterlijk een ‘eeuwig gevecht’ blijft. ,,Alsmaar jong moeten blijven is ook een dingetje. We hebben zeker als vrouwen ook te maken met leeftijdsdiscriminatie. Waarbij je constant op je uiterlijk afgeschreven wordt.”

Tags

BODYSHAMINGTANJA JESSUITERLIJK

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck