Tanja Jess en Charly Luske na ‘orkaan’ samen sterk

Door: Julia Zendman
02-12-2022

Tanja Jess staat op haar Instagram stil bij het 22-jarige jubileum van haar relatie met Charly Luske. Daarbij heeft ze het over bergtoppen, maar ook over dalen.

„22 jaar samen… dat betekent bergtoppen, dalen, periodes van kabbelend water, zonneschijn, hier en daar een storm (lees: orkaan) en gelukkig nog steeds samen sterk”, schrijft ze onder haar bericht op Instagram.

Orkaan

RoddelPraat maakte eind maart bekend dat Charly en Tanja relatieproblemen zouden hebben, nadat de zanger seksueel getinte berichtjes naar een andere vrouw stuurde. In eerste instantie bevestigde Tanja de geruchten zonder te veel in detail te treden en zei ze dat ze in een ‘zoektocht’ in hun relatie zaten en dat ze ‘liever een man heeft die een keertje is vreemdgegaan maar met wie ze verder een fantastisch leven heeft, dan iemand die altijd trouw is maar haar niet respecteert of begrijpt’. Met die laatste uitspraak kon Tanja rekenen op een hoop kritiek.

Reactie

In haar column in de Margriet schrijft ze openhartig over de roerige periode: „Ik probeerde met die uitspraak natuurlijk niet te zeggen dat het oké is wanneer iemand je bedriegt of dat je daar maar genoeg mee moet nemen. Maar wat ik bedoel, is dat ik ervaar dat onze cultuur en in onze samenleving huwelijkse trouw zo’n beetje op nummer één staat bij de eigenschappen waar een partner aan moet voldoen. En dat is dus iets wat voor mij anders is.” Ze vervolgt het stuk met: „Het leven is niet perfect en mensen al helemaal niet. Dus moet je er rekening mee houden dat een partner altijd op bepaalde fronten niet aan je eisenpakket zal voldoen” en „vreemdgaan is dus iets waar ik blijkbaar, tot op zekere hoogte en onder bepaalde omstandigheden, overheen kan stappen of wat ik in elk geval wil proberen. Voor nu kies ik gewoon lekker voor hoe ik wil leven.” En dat doet ze samen met Charly.

Meer DenD