Tanja Jess vreest groot verlies

Tanja Jess
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Tanja Jess maakt zich ernstige zorgen. Hoewel ze zelf nog vol in het leven staat, heeft ze inmiddels een leeftijd bereikt waarin ze geconfronteerd wordt met de aftakeling van haar dierbaren. ,,Ik vind dat allemaal heel pijnlijk.”

De 55-jarige Tanja Jess ziet er nog altijd goed uit en ze staat dan ook nog vol in het leven. Toch zegt ze zich wel te realiseren dat ze in de tweede helft van haar leven zit. Ze maakt zich dan ook vooral zorgen over de mensen om haar heen, zoals haar ouders.

‘Ik kan jou niet missen’

,,Ik zie mensen om me heen ziek worden, doodgaan. En mijn ouders… Ik heb ze nog, maar ze zijn in de 80 en het gaat best hard achteruit”, vertelt Tanja in gesprek met weekblad Story.

Dat haar ouders achteruit gaan merkt ze vooral aan het feit dat ze dingen moeilijker begrijpen. Als haar moeder iets niet goed begrijpt of iets niet meer kan, reageert Tanja vaak kortaf. ,,Waarmee ik eigenlijk wil zeggen: Stop met ouder worden en aftakelen, ik wil niet dat je doodgaat, ik kan jou niet missen. Ik vind dat allemaal heel pijnlijk.”

En hoewel ze van geluk spreekt dat ze haar ouders nog heeft, is het haar grootste angst om ze te verliezen. Voor haar eigen dood is Tanja dan weer niet bang. ,,Wat niet wil zeggen dat ik dood wil, want ik houd heel erg van het leven. Zelf als het leven superingewikkeld is, vind ik het nog steeds leuk.”

Tags

ANGSTCHARLY LUSKETANJA JESSVERLIES

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck