Taylor Swift helpt Spotify aan meer abonnees

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Spotify heeft de laatste drie maanden van vorig jaar meer betalende luisteraars binnengehaald dan een jaar eerder. De Zweedse streamingdienst voor muziek en podcasts profiteerde daarbij onder andere van het nieuwe album van Taylor Swift dat in oktober uitkwam. Mede daardoor heeft Spotify voor het eerst in zijn bestaan meer dan 200 miljoen betalende gebruikers, maar het techbedrijf kampte met hoge kosten.

In het vierde kwartaal van 2022, waar Spotify nu de resultaten voor deelt, klom het aantal betalende gebruikers met 14 procent op jaarbasis tot 205 miljoen. In die verslagperiode bracht Taylor Swift haar album Midnights uit, dat direct na verschijnen het meest gestreamde album op één dag op Spotify werd. Swift zelf werd dankzij de release de meest gestreamde artiest op één dag.

Spotify worstelt nog altijd met de vraag hoe het winstgevend kan worden. Het afgelopen kwartaal liep het verlies flink op vergeleken met het resultaat in dezelfde periode van 2021. Veel geld gaat op aan royalty’s voor muzieklabels. Daarnaast investeerde het bedrijf de afgelopen jaren fors in podcasts en luisterboeken.

Topman Daniel Ek zinspeelde eerder al op het verhogen van de prijzen. Daarnaast schrapt het bedrijf zo’n zeshonderd van de 9800 banen om de kosten te verlagen.

 

BuzzE

 

 

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie