Ted de Braak (85) heeft nog steeds zijn snor

Door: DitjesDatjes
26-05-2020

Voormalig NCRV-icoon Ted de Braak heeft zijn grote, kenmerkende, gekrulde snor nog steeds. Dat hebben zijn goede vrienden en oud-collega’s Jan Fillekers en Henk van der Horst bevestigd in een interview met NPO Radio 5. De Braak is inmiddels 85 en woont al jaren in Frankrijk. Hij komt al lange tijd nauwelijks meer in de openbaarheid.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“Ted zal zijn snor nooit afscheren, hij is gek op die snor”, beklemtoonden de twee komieken die deel uitmaakten van het team van het populaire satirische programma Farce Majeure. Er gingen geruchten dat De Braak zijn snor zou hebben afgeschoren, maar dat is dus niet het geval.

De Braak was in de jaren zestig en zeventig een van de grote tv-coryfeeën. Naar programma’s als de 1-2-3-Show, De Boven-mijn-pet-show, Tedtijd en Farce Majeure keken wekelijks miljoenen mensen. De presentator viel op door zijn kenmerkende snor; in 1980 riep de Snorrenclub Antwerpen hem zelfs uit tot ‘Snor van het Jaar’.

De twee collega’s van Farce Majeure waren op Radio 5 te gast vanwege de Week van de Jaren Zeventig. Elke dag zijn er ook oude spelletjes van toen te horen, zoals de Poplimerick van Frits Spits en Vijftig Pop of een Envelop.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD