Tegenaanklacht Taylor Swift in pretparkzaak

Door: DitjesDatjes
25-02-2021

Enkele weken na de aanklacht van een attractiepark tegen Taylor Swift heeft de zangeres zelf juridische stappen genomen tegen het bedrijf. Evermore Park in de staat Utah heeft volgens Taylor zonder toestemming of betaling haar muziek gespeeld.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Begin deze maand klaagde Evermore Park de muzikante aan. Taylor bracht eind vorig jaar een album uit met de naam Evermore, en daar was het park niet blij mee. De directie van Evermore Park vond dat Swift met haar albumtitel inbreuk maakt op het handelsmerk van het attractiepark. Ook zou er veel verwarring ontstaan als er online gezocht wordt op de naam.

In nieuwe rechtbankpapieren stelt Taylor dat muziekrechtenorganisatie BMI, vergelijkbaar met Buma/Stemra in Nederland, al in 2019 bij het park aan de bel trok omdat het in de interactieve attracties muziek van artiesten gebruikte zonder licenties. Het zou naast liedjes van Taylor ook om die van onder andere Katy Perry, Abba, The Beatles, Billy Joel, Britney Spears, Green Day en Whitney Houston gaan. Het park kreeg diverse herinneringen maar nam nooit actie, stelt Taylor in haar aanklacht. Ze eist een schadevergoeding en een permanent verbod op haar muziek voor het park.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD