Tekenfilm over Anne Frank opgenomen in selectie Cannes

Door: DitjesDatjes
10-06-2021

Waar is Anne Frank van regisseur Ari Folman is opgenomen in de officiële selectie van het festival van Cannes. Dat heeft de organisatie donderdag bekendgemaakt. Het festival vindt in juli plaats.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De film, die werd gecoproduceerd door onder meer het Amsterdamse productiehuis Sumarine, brengt de denkbeeldige vriendin Kitty aan wie Anne Frank haar dagboekteksten richtte op magische wijze tot leven. De film speelt zich af in het huidige Amsterdam. Kitty is een jonge vrouw die op zoek gaat naar haar vriendin Anne Frank, maar zich niet bewust is van haar tragische lot.

Folman werd eerder, in 2008, opgenomen in de competitie van Cannes met zijn animatiefilm Waltz with Bashir, over de burgeroorlog in Libanon. Waar is Anne Frank is naar verwachting eind 2021 in de Nederlandse bioscopen te zien.

Lesbische nonnen

Het is niet de enige film met een Nederlands tintje in Cannes dit jaar. Acteur Gijs Naber zal dit jaar aanwezig zijn op het festival vanwege zijn hoofdrol in de film The Story of My Wife, die in de competitie van het festival is opgenomen. De film van regisseur Ildikó Enyedi gaat over een zeekapitein (gespeeld door Naber) die in een café een weddenschap aangaat met een vriend dat hij zal trouwen met de eerste vrouw die binnenkomt.

Ook Paul Verhoeven is aanwezig want zijn nieuwe film Benedetta, over de liefde tussen twee lesbische nonnen, draait ook in competitie. Het is de derde keer in zijn carrière dat Verhoeven kans maakt op de prestigieuze Gouden Palm, de hoofdprijs van Cannes. Het festival vindt plaats van 6 tot en met 17 juli.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD