Television Academy en Emmy-genomineerden doneren aan goed doel

Door: DitjesDatjes
19-09-2020

Alle genomineerde streamingdiensten en tv-zenders van de Emmy Awards hebben aangegeven geld te doneren. Per gewonnen beeldje schenken zij 100.000 dollar. Ook de Television Academy, de organisator van de Emmy’s, zal 500.000 dollar overmaken aan het goede doel.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De opbrengsten, in totaal 2,8 miljoen dollar, gaan naar No Kid Hungry, een liefdadigheidsorganisatie die zich ervoor inzet dat kinderen gezonde maaltijden krijgen tijdens de coronacrisis en erna. De Primetime Emmy Awards, de belangrijkste televisieprijzen van Amerika, worden komende zondag uitgereikt, tijdens een virtuele ceremonie gepresenteerd door Jimmy Kimmel.

Het was voor de organisatie een behoorlijke klus het evenement dit jaar veilig door te laten gaan. “We willen er geen Emmy’s ‘light’ versie van maken en het moet ook geen veredelde Zoom call worden. Het gaat hier om prestigieuze prijzen, dus dat moet ook zo gebracht worden,” aldus Ian Stewart, die voor de derde keer op rij verantwoordelijk is voor de productie.

Gaspak-smoking

De uitreiking wordt live gepresenteerd vanaf zoveel mogelijk verschillende locaties, maar zonder publiek en rode loper vooraf. De prijzen worden bij de winnaars thuis aan de voordeur of in de tuin overhandigd. “Iemand kan een award aannemen in een pyjama of in een galajurk, het is maar net waar je je prettig bij voelt. Dit kan weleens de leukste versie van de Emmy’s ooit worden.”

TMZ meldde vrijdag dat de prijsoverhandigers unieke gaspak-smokings zullen dragen. Deze coronaproof smokings, van de hand van ontwerper Katjha Cahill, bestaan deels uit een black-tie pak, waarvan de zwarte vlinderdas overgaat in een aangenaaid gasmaker over het hoofd.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD