Temptation-deelnemer Gianni nog jaren in de cel

Gianni gaat jaren de cel in voor 'Breaking Bad'
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Oud Temptation Island-deelnemer Gianni werd onlangs opgepakt omdat hij één van de hoofdverdachten is in het onderzoek naar het grootste crystal meth-lab in Nederland. De rechtbank in Utrecht heeft celstraffen van twee tot negen jaar opgelegd aan de tien mannen die zich bezighielden met de productie van de drug.

De mannen, waaronder ook Gianni, hielden zich bezig met het hele productieproces. Van de prijzen van grondstoffen tot het afvoeren van drugsafval en het aansturen van de Mexicanen die in de drugslabs de crystal meth produceerden.

Ruim 130 kilo crystal meth

In totaal is er in het drugslab voor ruim 130 kilo aan crystal meth aangetroffen, zo meldt De Telegraaf. Maar het is goed mogelijk dat er nog veel meer is geproduceerd.

Een 41-jarige man is veroordeeld tot de hoogste celstraf van negen jaar en een boete van 60.000 euro. De man zou leiding hebben gegeven aan de organisatie en speelde ook een rol bij het runnen van een cocaïnewasserij in 2020. De overige verdachten kregen celstraffen tussen de twee en zeven jaar. Het is niet bekend hoe hoog de straf van Gianni is.

Partner geen verdachte

Gianni werd bekend vanwege zijn deelname aan Temptation Island. Hoewel zijn deelname maar van korte duur was, waren hij en zijn partner Melissa één van de meest besproken koppels van het programma.

In december 2020 werd het koppel trotse ouders van zoontje Donder. Melissa is echter geen verdachte in deze zaak.

Tags

CRYSTAL METHDRUGSDRUGSLABOPGEPAKTTEMPTATION ISLAND

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck