Temptation-Gianni ook gelinkt aan twee grote drugszaken in België

Gianni blijkt grote drugsbaron te zijn
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Oud Temptation Island deelnemer Gianni van der B. werd onlangs opgepakt omdat hij één van de hoofdverdachten is in het onderzoek naar het grootste crystal meth-lab in Nederland. Maar nu blijkt dat hij ook gelinkt wordt aan twee andere grote drugszaken.

Het drugslab in Nederland, dat zich in Nederweert bevindt, werd door de politie ontdekt in juli 2021. Pas op 8 maart werden drie mannen aangehouden voor betrokkenheid bij het lab.

Ruim 130 kilo crystal meth

De mannen, waaronder Gianni, hielden zich bezig met het hele productieproces. Van de prijzen van grondstoffen tot het afvoeren van drugsafval en het aansturen van de Mexicanen die in de drugslabs de crystal meth produceerden. In totaal is er voor ruim 130 kilo aan crystal meth aangetroffen, maar het is goed mogelijk dat er nog veel meer is geproduceerd.

Anderhalf jaar gevangenisstraf

Maar een aantal jaar ervoor, in 2017, werd er in een garagebox die Gianni volgens justitie huurde, grondstoffen en apparatuur gevonden om op grote schaal synthetische drugs te produceren. Ook lag er materiaal om een professionele hennepplantage op poten te zetten, zo meldt 1Limburg.

Het duurde tot 29 maart 2021 tot de rechter met een vonnis kwam en Gianni werd veroordeeld tot anderhalf jaar gevangenisstraf, waarvan zes maanden voorwaardelijk zijn opgelegd. Gianni ontkent nog altijd zijn betrokkenheid bij de zaak en ging in hoger beroep. Volgens 1Limburg wacht hij nog altijd op de behandeling daarvan.

Nóg een drugslab in België

Maar op 3 augustus 2020 werd er nóg een drugslab in België ontdekt. Zowel Gianni als zijn vriend Damien B., die ook verdachte is in de Nederlandse zaak, worden gelinkt aan dit drugslab. Via de gekraakte berichtendienst SkyECC zouden de twee hebben gecommuniceerd over het drugslab.

Wel is het de vraag of de Belgische autoriteiten Gianni en Damien gaan vervolgen. Er zijn al vijf mensen gearresteerd en de zaak is zo goed als afgerond.

Al verwikkeld in de zaken tijdens deelname Temptation

Gianni werd bekend vanwege zijn deelname aan Temptation Island in 2020. Hoewel zijn deelname maar van korte duur was, waren hij en zijn partner Melissa één van de meest besproken koppels van het programma. Tijdens zijn deelname aan het programma zat Gianni dus al verwikkeld in een drugszaak.

In december 2020 werd het koppel trotse ouders van zoontje Donder. Eerder werd al bekend dat Melissa echter geen verdachte is in de Nederlandse zaak. Of zij ook geen rol heeft gespeeld in de andere zaken is niet bekend.

Tags

DRUGSDRUGSLABDRUGSZAAKGIANNI VAN DER BOPGEPAKTTEMPTATION ISLAND

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck