Tennisster Samantha Stosur sluit enkelspelcarrière af

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Kees van der Made

Tennisster Samantha Stosur stopt in het enkelspel en gaat zich focussen op het dubbelspel. Haar laatste Grand Slam als solospeler wordt die in Australië.

De Australische tenisster Samantha Stosur stopt na de Australian Open in het enkelspel. Ze is blij nog één keer in Australië op een Grand Slam te mogen staan: ,,Het betekent echt veel voor me om voor het oog van mijn familie, vrienden en Australische fans die mij door dik en dun steunen mijn enkelspel carrière af te sluiten. Ik weet zeker dat het een mix van emoties gaat worden, maar ik zou het op geen enkele andere manier willen.” Ze gaat zich volledig focussen op het dubbelspel.

Tientallen titels

In 2006 bereikte Stosur al de nummer één positie op de WTA-vrouwendubbelspelranglijst. Als dubbelspeler staan er al tientallen titels op haar naam, waaronder de US Open 2005, Roland Garros 2006 en de Australian Open 2019. Maar ook als enkelspeler is ze niet onverdienstelijk. In de US Open 2011 wist ze er met de titel vandoor te gaan. Haar hoogste positie op de WTA-ranglijst als enkelspeler behaalde ze in 2010 en 2011, in beide jaren kwam ze op de zesde plaats te staan. Vorig jaar stond ze op plek 112. In het dubbelspel staat ze op plek 31.

Tags

AUSTRALIAN OPENAUSTRALIETENNIS

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck