Teruggevonden Beatle-foto’s naar National Portrait Gallery

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Honderden verloren gewaande foto’s die gemaakt werden door Paul McCartney in de eerste jaren van The Beatles zijn weer boven water gekomen. Een deel daarvan is binnenkort voor het grote publiek te zien met een expositie in de National Portrait Gallery in Londen. Ook verschijnt er een boek, is woensdag bekendgemaakt.

McCartney nam de foto’s tijdens “een intense reisperiode van drie maanden” in 1963 en 1964, de periode dat The Beatles wereldwijd doorbraken. De inmiddels 80-jarige zanger dacht dat hij de ongeveer duizend beelden kwijt was geraakt maar ontdekte ze recent in zijn persoonlijke archief. McCartney werd “onmiddellijk overspoeld met herinneringen en emoties”, zegt hij. “Het was een geweldig gevoel om weer even terug te zijn.”

De fotoreeks is volgens McCartney een “eigen verslag van onze eerste grote reis”. De beelden werden gemaakt in Liverpool, Londen, Parijs, New York, Washington en Miami.

Een selectie is tussen 28 juni en 1 oktober te zien in de National Portrait Gallery. In het boek 1964: Eyes of the Storm zullen 275 beelden worden opgenomen.

 

BuzzE

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck