Teun: ‘Ik moet zaak verkopen’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Voor Teun Föhn is een zware tijd aangebroken. De ondernemer had net zijn nieuwe boutique-hotel opgeknapt, verbouwd en klaargemaakt voor de gasten toen de corona-epidemie uitbrak. Hij vreest dat het hotel deze crisis niet zal overleven.

‘Je moet schakelen’

Aan Shownieuws vertelt Teun zijn zorgen. ,,Ik geloof niet dat dit met vier weken opgelost is”, zegt de kapper. ,,Dat geloof ik niet. De overheid kan ons ook niet continue blijven steunen. Dus ik denk dat als je nu keuzes kan maken waardoor je een langere adem hebt, dat je dat gewoon moet doen. Daar ben je ondernemer voor. Dan moet je schakelen.”

Niet alleen het hotel is nu dicht, maar natuurlijk ook de kapsalon van Teun. Door al die gemiste inkomsten moet man uit Urk helaas keuzes maken. ,,Ik denk dat ik het ga verkopen”, zegt hij over het hotel. ,,Mijn zaak is mijn prioriteit en ik heb de verantwoording over mijn personeel. Ik moet nu gewoon verstandig handelen en dan moet je rationeel handelen en niet vanuit het gevoel. En dat probeer ik.”

Ziek neefje

Ook op persoonlijk vlak is het voor Teun momenteel zwaar. Hij heeft een tweelingbroer, maar hem heeft hij al weken niet gezien. Dat komt omdat zijn neefje een zwakke gezondheid heeft. Hij heeft namelijk een spierziekte en zit normaal al aan de beademing. De situatie is zo gevaarlijk dat zelfs de andere kinderen van Teun’s tweelingbroer bij andere mensen verblijven. ,,Het zijn best wel heftige dingen.”

Tags

CORONATEUNURKVERKOPEN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck