Thai krijgen instructies voor viering verjaardag koning

Door: DitjesDatjes
06-07-2020

Koning Vajiralongkorn zal naar verwachting eind deze maand zijn 68e verjaardag thuis vieren en niet in Thailand. De koning woont al enkele jaren in Beieren en vliegt alleen naar Bangkok als het niet anders kan. Voor een aantal plechtigheden, zoals het ceremonieel wisselen van de kleding van de smaragdgroene Boeddha of de verjaardag van koningin-moeder Sirikit. Dit jaar was hij slechts vijf dagen in Thailand, het maandagmorgen begonnen bliksembezoek meegerekend.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De afwezigheid van de jarige betekent echter niet dat op 28 juli de koninklijke verjaardag niet uitgebreid moet worden gevierd. De regering heeft daartoe vorige week weer een lange lijst van aanbevelingen gedaan, die door de provinciegouverneurs en ambtenarentop als bevelen moeten worden gezien. Zo wordt iedereen zoals gebruikelijk weer aangespoord deze maand een geel shirt te dragen. Die kleur is namelijk verbonden aan de dag van de week waarop Vajiralongkorn is geboren, een maandag.

Alle ministeries, provincies en steden moeten plechtigheden organiseren, straten versieren, vlaggen ophangen, felicitatieboeken klaarleggen en altaars neerzetten opdat de bevolking de koning op gepaste wijze kan eren. Ook moeten openbare gebouwen worden voorzien van witte en gele doeken en wordt feestverlichting voor belangrijke wegen aanbevolen.

De websites van officiële instanties en bedrijven moeten beginnen met gelukwensen aan de koning. Een advies dat banken doorgaans vertalen naar een boodschap met het portret van Vajiralongkorn op het beginscherm van pinautomaten.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD