Thaise koning woont militaire parade bij

Door: DitjesDatjes
18-01-2020

De Thaise koning Vajiralongkorn was zaterdag aanwezig bij een militaire parade met bijna 7000 soldaten en politieagenten. Het is zaterdag de dag van de koninklijke Thaise strijdkrachten die ieder jaar op 18 januari door Thaise militairen wordt gevierd.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De aanwezigheid van koning Vajiralongkorn bij de ceremonie is ongebruikelijk, omdat zijn voorgangers zelden of nooit gingen, hoewel het koninklijk paleis en het Thaise leger nauw met elkaar verbonden zijn. Koningin Suthida en de oudste dochter van de vorst, prinses Bajrakitiyabha, waren ook aanwezig.

De Thaise regering meldde dat de ceremonie niet alleen ter gelegenheid van de dag van de strijdkrachten was, maar ook ter ere van de kroning van de koning, die vorig jaar plaatsvond.

De commandant van de strijdkrachten legde tijdens de ceremonie een eed af waarin hij trouw beloofde aan de majesteit en hem te dienen en te bewaken. Vajiralongkorn bedankte hem voor de eed van trouw. De koning zei dat hij hoopte dat ze zich allemaal zullen houden aan hun belofte om te werken voor de natie en het Thaise volk.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD