Thaise studenten moeten wachten op diploma

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

BANGKOK – Het lijkt erop dat de Thaise koning Vajiralongkorn een datum in gedachten heeft voor zijn kroning. Dat blijkt uit het feit dat de universiteit Thammasat op last van de koning de jaarlijks afstudeerceremonie, waarbij traditiegetrouw Vajiralongkorn de studenten hun diploma overhandigt, enkele maanden heeft uitgesteld.

De uitreiking, die doorgaans in november en december wordt gehouden, vindt nu plaats op 7 en 8 april volgend jaar. Ook 39 andere staatsonderwijsinstellingen is gevraagd de plechtigheid, waarbij doorgaans leden van de koninklijke familie aanwezig zijn om de certificaten te presenteren, uit te stellen tot volgend jaar.

Een officiële reden voor het verzoek is niet gegeven en de universiteiten hebben ook geen uitleg gekregen, aldus Thaise media. Maar volgens waarnemers kan het alleen maar duiden op voorbereidingen voor de kroning, die plaats zou moeten vinden voor de mogelijk volgend voorjaar te houden parlementsverkiezingen. Koning Vajiralongkorn volgde in oktober 2016 zijn overleden vader koning Bhumibol op.

 

BUZZR

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie