Thalitha laat Sven Kockelmann in de steek

Sven Kockelmann
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Met Henk Kamp, Ton Elias en Wim Voermans als gasten was presentator Sven Kockelmann zondagavond volledig in zijn element aan de kop van de tafel van Op1. Wie ontbrak er? Thalitha Muusse! Die had besloten om nu al te stoppen met de presentatie van Op1.

De Op1-presentatrice liet haar collega Sven Kockelmann in de steek.

In een verklaring zegt ze naar aanleiding van haar besluit dat de eis van KRO NCRV om niet meer mee te mogen praten tijdens politieke gesprekken aan tafel voor haar de druppel was. ,,Dit staat mijn journalistieke vrijheid in de weg”, concludeert Muusse in een heuse verklaring.

Irritatie

De werkelijkheid is dat de Hilversumse omroepbonzen zwaar geïrriteerd waren over Muusse die standpunten her en der ventileerde, waardoor de objectiviteit van Op1 in het geding kwam. Het was niet de eerste keer dat de wenkbrauwen werden gefronst vanwege het twittergedrag van Muusse.

Dus zat Sven Kockelmann helemaal alleen op de Eerste Paasdag. Hij leidde de kwestie over de formatiecrisis vakkundig. Thalitha Muusse, een absolute beginneling, werd door de kijkers geen seconde gemist. Kockelmann slaagde erin om zijn politieke gasten Kamp, Elias en Voermans frank en vrij te laten praten.

Vakmanschap

Ook Muusse erkende in haar verklaring het vakmanschap van Kockelmann, bij wie ze nogal schril afstak. ,,Het was een eer naast Sven Kockelmann plaats te nemen en van hem te leren, hij is een vakman”, aldus Muusse, die overigens de naam van Sven Kockelmann consequent verkeerd schrijft.

De reacties op Twitter waren niet mals. Niemand maalt echter om de afwezigheid van Muusse.

De keuze voor Muusse om haar ook Op1 te laten presenteren blijkt een complete blunder te zijn van de zendercoördinator. ,,Echt schandalig. Talitha Muusse heeft alleen al om haar onnozelheid en gratuite meninkjes moeten stoppen met Op1. Sterker, er nooit aan moeten beginnen”, aldus een kijker via Twitter.

Tags

KRO/NCRVOP1SVEN KOCKELMANNTALITHA MUUSSE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie