Thalitha Muusse kreeg €750,- aangeboden voor avondje Op1

Wat verdient Sven Kockelmann
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Met een knal sloeg Thalitha Muusse de deur achter zich dicht bij Op1 nadat ze aan de kop van de tafel samen met Sven Kockelmann de talkshow op zondagavond had gepresenteerd. In een interview in de zaterdagkrant van NRC zegt ze dat ze €750,- euro per avond kreeg aangeboden.

Dat steekt schril af voor het bedrag dat Thalitha als ‘millennial’ vraagt voor een klus als dagvoorzitter of spreker. Dat is namelijk inmiddels €3.000 per keer.

Wat verdienen de andere Op1-presentatoren?

Overigens werd er in de gesprekken Thalitha niet bij gezegd wat de andere presentatoren, zoals Jort Kelder, Paul de Leeuw, Charles Groenhuijsen, Tijs van den Brink en onder anderen Hugo Logtenberg krijgen voor hun wekelijkse presentatiedienst bij Op1.

Wat Sven Kockelmann vangt weet Thalitha ook nog steeds niet.

„Ze boden iets van 750 euro bruto per avond. Ook vond ik het schokkend dat ze niet vertelden wat de anderen verdienden. Ik weet nog steeds niet wat Sven per avond krijgt”, aldus Thalitha in NRC.

Niet bemoeien met gesprekken politici

Volgens Muusse kreeg ze door haar acties en tweets een journalistiek spreekverbod opgelegd, want ze zou zich in de laatste zondagseditie van Op1 niet meer met de interviews van politici mogen bemoeien. Dat pikte ze niet en bleef de laatste avond weg. Het publiek en Kockelmann mistten haar als kiespijn, want de ervaren Sven kwam veel beter tot recht dan met Muusse.

Muusse zegt dat ze nu een jaarcontract heeft bij KRO NCRV, hetgeen haar naar eigen zeggen een vast inkomen oplevert van €5.000 per maand. Voor Thalitha wordt nu een nieuw programma bedacht op radio of tv over de rol van jongeren in combinatie met duurzaamheid.

Tags

KRO/NCRVOP1SVEN KOCKELMANNTIJS VAN DEN BRINK

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck