Jan Smit herboren door The Voice of Holland

Door: DitjesDatjes
21-11-2020

Jan Smit heeft met zijn coachschap in The Voice of Holland het ideale opstapje gevonden om zichzelf weer vaker voor de schermen te laten zien. “Dit is een heel lekker begin om terug te komen”, zegt de zanger tegen het ANP.

De Volendammer werd een jaar geleden getroffen door een burn-out en doet het daarom al lange tijd rustig aan. Voor het alternatieve Eurovisiesongfestival maakte Jan in mei een uitzondering en toen The Voice langskwam greep hij die kans met beide handen aan.

“Een comeback zou ik het niet noemen, ik was natuurlijk alweer aan het werk gegaan, maar het voelt vooral als een nieuw begin”, zegt Jan. “The Voice is een fijn begin. Gewoon mensen begeleiden en muzikale kennis overdragen zonder dat dat heel veel inspanning vergt.”

Nieuw album

Door de coronatijd hoefde Jan ook geen overhaaste beslissingen te nemen of hij weer toe is aan optreden. Dat heeft volgens hem ook meegespeeld in de beslissing om ja tegen The Voice te zeggen. “Ik heb nu ook niet echt de behoefte om op te treden voor dertig mensen op anderhalve meter. Dat voel ik nu niet.”

Jans muzikale plannen blijven nog op een laag pitje staan. “Ik heb geen idee hoe volgend jaar eruit ziet. Ik ben nu alleen bezig met The Voice en daarna zien we het wel. Ik hoop dat alles weer een beetje reguleert. En dat we dan gewoon weer allemaal kunnen doen wat we graag willen doen. Hoe snel dat gaat, dat moeten we afwachten.”

Als het de goede kant op gaat wat betreft corona, wil Jan ook op muzikaal vlak zijn comeback maken. “Ik ben wel van plan om een nieuw album uit te brengen volgend jaar maar ook dat ligt een beetje aan de ontwikkelingen. Ik wil dan ook weer naar de mensen toe en onder de mensen zijn en zolang dat niet kan, heeft het voor mij weinig zin om iets uit te brengen.”

BuzzE

Meer DenD