The Voice-proces gaat van start

Door: Charlotte Wijnen
03-10-2022

Na tien maanden is het zo ver: het proces van The Voice of Holland gaat van start. Volgens Yvonne Coldeweijer gaan de verhoren beginnen.

De misstanden bij The Voice of Holland kwamen begin dit jaar in het programma BOOS aan het licht. Meerdere vrouwen deden hun verhaal over seksueel grensoverschrijdend gedrag achter de schermen. Tientallen vrouwen vertelden over hun ervaringen met bandleider Jeroen Rietbergen, coaches Marco Borsato en Ali B en een regisseur.

‘Vermeend slachtoffer Rietbergen benaderd’

Jeroen Rietbergen erkende relaties van ‘seksuele aard’ te hebben gehad met vrouwen die betrokken waren bij het programma en legde zijn werk direct neer. Hoewel we inmiddels tien maanden verder zijn, is er nog weinig bekend over het Voice-schandaal. Maar daar komt binnenkort eindelijk verandering in. De verhoren gaan beginnen, meldt Yvonne Coldeweijer op Instagram.

,,Er is een onderzoeksrechter uit Utrecht aangesteld in het hele schandaal rondom The Voice te gaan onderzoeken. Slachtoffers zullen gevraagd worden verklaringen te komen afleggen bij deze onderzoeksrechter. Van een spion heb ik gehoord dat in ieder geval een vermeend slachtoffer van Jeroen Rietbergen hiervoor is benaderd”, aldus Yvonne.

Meer DenD