Theaterbezoek koningin Máxima biedt troost

Door: DitjesDatjes
01-12-2020

Directeur Eva Middelhoff heeft het bezoek van koningin Máxima aan De Vereeniging en de Stadsschouwburg in Nijmegen als troostrijk ervaren. “Ze heeft uitgebreid de tijd genomen om met alle geledingen van de organisatie te praten, van kassamedewerker tot programmeur. Het geeft een enorme boost”, aldus Middelhoff na het vertrek van de koningin.

De directeur kreeg Máxima dinsdagmiddag twee uur lang op bezoek. In beide Nijmeegse cultuurtempels werden verschillende gesprekken gevoerd over de stand van zaken in de door de coronacrisis en alle daardoor geldende beperkingen zwaar getroffen cultuursector. “Het is heel belangrijk om ons verhaal te kunnen vertellen en het was eervol dat de koningin juist hier is gekomen. Ze is heel geïnteresseerd en weet er ook veel van”, zei Middelhoff.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De koningin kreeg bij haar bezoek ook te zien hoe de Radboud Universiteit nu de concertzalen huurt voor hoorcolleges en examens en hoe de technici van De Vereeniging een livestream van de colleges verzorgen en ondertussen ook nog wat oppikken van de lessen.

Zesde zintuig

Technicus Kees Zegers vertelde mee te luisteren bij sociale wetenschappen, maar niet bij filosofie. Dan waren zijn gedachten elders. Hij had echter een zesde zintuig ontwikkeld om te horen wanneer de hoogleraar aan het afronden was en hij weer in actie moest komen. “Maar we missen de concerten en voorstellingen”, bekende zijn collega Mehmet Kaya.

“Alles is erop gericht om het hoofd boven water te houden”, legde Middelhoff uit. Tijdens de gesprekken was al naar voren gekomen dat aanpassingen nog lang nodig zullen zijn. Zelf hoopte ze dat alles rond 2024 weer normaal zou zijn. De koningin, die opmerkte het “leuk” te vinden weer eens in het theater te kunnen zijn, sprak ook de wens uit dat er “hopelijk” snel betere tijden aankomen, want zonder cultuur was het maar niks.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD