Therapie moet Mariska Bauer weer leren functioneren

Therapie moet Mariska Bauer helpen|
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Het was begin dit jaar flink schrikken voor de familie Bauer: Mariska werd getroffen door een herseninfarct. Nog steeds kampt ze met de gevolgen daarvan. Ze volgt momenteel ergotherapie, wat haar opnieuw moet leren om te functioneren.

Mariska kreeg 4 januari een herseninfarct. Frans merkte dat ze ineens anders sprak en had direct door dat er iets niet goed was. Mariska dacht in eerste instantie dat het niet zo ernstig was, maar in het ziekenhuis bleek het toch foute boel.

Van bezige bij naar rustige vlinder

Mariska werd opgenomen en er werden allerlei onderzoeken uitgevoerd, waaruit bleek dat ze een herseninfarct had. Bij een herseninfarct, ook wel beroerte genoemd, sluit een bloedstolsel een slagader in de hersenen af. Hierdoor krijgt een deel van het brein te weinig zuurstof en voeding. Dan ontstaan vaak uitvalsverschijnselen in het lichaam. De mond kan bijvoorbeeld gaan hangen, of de arm is gevoelloos.

Afhankelijk van de ernst, kan een infarct blijvende gevolgen hebben. ,,Mijn armen en benen doen het gewoon weer”, vertelde Mariska onlangs in Hoge Bomen. ,,Ik doe het rustig aan. Ik was een bezige bij maar nu een rustige vlinder. Alles wat ik doe is heel vermoeiend, maar ik ben er nog. Iedere stap die ik nu zet, is een stap vooruit.”

Therapie

Hoewel Mariska vertelde dat ze verder geen restverschijnselen heeft, kost alles haar wel enorm veel moeite. Ze ondergaat momenteel ergotherapie om te leren functioneren als voorheen. ,,Mijn uitje van deze week”, schreef Mariska gisteren in Instagram Stories.

Ergotherapie helpt mensen die, door lichamelijke of psychische beperkingen, problemen hebben bij het uitvoeren van hun dagelijkse handelingen. Dit kan gaan om het huishouden, werk, studie of hobby’s.

Tags

FRANS BAUERHERSENINFARCTMARISKA BAUERTHERAPIE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck