Theresa May wenst Harry en Meghan geluk

28

LONDEN – Prins Harry en zijn aanstaande Meghan Markle hebben al vóór hun huwelijk gelukwensen ontvangen. De Britse premier Theresa May wenste het paar een mooie bruiloft en veel geluk.

“Meneer de voorzitter, ik weet zeker dat ik namens het hele parlement spreek als ik onze gelukwensen overbreng aan Zijne Koninklijke Hoogheid prins Harry en Meghan Markle voor hun huwelijk zaterdag en hun een mooie toekomst toewens’, aldus de minister-president in het Lagerhuis. De parlementariërs betuigden met een ‘hear, hear, hear’ hun instemming met de woorden van May.

May prees de prins ook voor zijn inzet voor de geestelijke gezondheid van militairen en veteranen. “Het is ook de Week van de Geestelijke Gezondheid en ik wil daarom extra aandacht vragen voor de onvermoeibare inzet van de prins om mensen bewust te maken van uitdagingen waarmee militairen te maken krijgen als zij het burgerleven in gaan.”

Niet van de partij

Labourleider Jeremy Corbyn viel de premier bij: “Ik sluit me aan bij de premier en wens Harry en Meghan het allerbeste en bedank Harry voor het werk dat hij heeft gedaan door te wijzen op de noodzaak om het stigma rond geestelijke gezondheid te bestrijden.”

De premier en de oppositieleider zijn zaterdag niet van de partij bij de huwelijksvoltrekking. Het paar heeft geen hoogwaardigheidsbekleders uitgenodigd.

 

BUZZR