Thierry Baudet lucht hart over overleden oma

Door: Lola van Leeuwen
20-10-2019

Thierry Baudet plaatst zaterdagavond een openhartige post op zijn social media over zijn oma. De Partijvoorzitter van Forum voor Democratie laat weten dat zijn oma Senta exact een jaar geleden is overleden en daar heeft hij het nog steeds erg moeilijk mee.

Ode aan oma

,,Vandaag precies 1 jaar geleden overleed mijn lieve oma Senta – de moeder van mijn vader” schrijft Baudet. Hij laat weten hoe trots hij op haar was: ,,Een ongelofelijk sterke, en betrokken, maar tegelijk ondoorgrondelijke vrouw. Ze maakte muziek, schilderde, reisde, redde in de Oorlog het leven van een Joodse vrouw, bracht vier kinderen groot en bouwde samen met haar man – mijn opa – een droomhuis op in Frankrijk, met moestuin, gastenvertrekken en een altijd geurende keuken” aldus Thierry.

Foto’s uit de oude doos

Zijn oma Senta overleed op 94 jarige leeftijd. Toch hoopt de politicus stiekem nog dat zij meekijkt over zijn schouder. Naast zijn emotionele teksten deelt Baudet een aantal foto’s uit de oude doos. Zo is het ”droomhuis” in Frankrijk te zien waarover Thierry vertelt dat hij daar altijd zijn zomers doorbracht.

Fans leven mee

,,Ze kijkt zeker mee en is vast hartstikke trots op je. Net Als wij.” schrijft een volger onder Thierry zijn bericht. Veel fans leven mee met de politicus en steken een hart onder de riem om een berichtje achter te laten onder zijn post op Instagram.

Meer DenD