Thijs Römer weigert schadevergoeding aan slachtoffers te betalen: ‘Wat een valsigheid’

Rat Thijs R. weigert een cent te betalen aan zijn slachtoffers
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Thijs Römer is zijn slachtoffers een schadevergoeding van in totaal ruim 13.600 euro verschuldigd, maar heeft deze niet betaald. Volgens zijn advocaat kan Thijs dit bedrag momenteel niet betalen. ,,Wat een valsigheid.”

Na berichtgeving van Yvonne Coldeweijer bevestigt Bénédicte Ficq, de advocaat van Thijs Römer, dat hij de schadevergoeding aan zijn slachtoffers niet heeft betaald. ,,Wat een valsigheid in deze wereld. Iedereen die niet kan betalen en onvoldoende reserve heeft, zoals mijn cliënt, kan een betalingsregeling aanvragen bij het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB)”, zegt de advocaat van Thijs tegen RTL Boulevard. ,,Dat komt iedere verdachte toe.”

Schadevergoeding

Volgens de advocaat heeft deze zaak Thijs ontzettend veel geld gekost. ,,Deze zaak heeft heel erg op de inkomsten gedrukt, het is niet een kwestie van niet willen, maar van niet kunnen. Hij kan het gewoon niet in één keer voldoen. Hij vindt dat heel vervelend, als hij het had kunnen betalen, had hij dat gedaan.”

Slachtoffers teleurgesteld

Maartje Schaap, de advocaat die de slachtoffers bij staat, vindt het teleurstellend. ,,Het is inmiddels al een lang proces. Hij heeft het beroep ingetrokken en dan weet je dat zowel de straf en schadevergoeding vaststaat. Maar hij heeft niets laten horen over de schadevergoeding en laat het erop aan komen dat ik vraag wanneer ze de schadevergoeding gaan betalen. Er is kennelijk geen geld om het te betalen en dat vinden mijn cliënten erg vervelend.”

Toch hoeven de slachtoffers zich geen zorgen te maken. RTL Boulevard schrijft dat wanneer Thijs niet op tijd de schadevergoeding betaalt, de Staat het bedrag uiteindelijk zal voorschieten.

Tags

THIJS RÖMER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck