Thomas Berge geeft zich snel over: ‘Tuurlijk doen we wel mee’

Thomas Berge
Door: Lois Kuhfus
22-09-2020

Thomas Berge trekt de bakken vol kritiek op zijn #ikdoenietmeermee statement niet en trekt zich gauw weer terug. De zanger die in maart nog meezong met het coronalied kondigt met hangende pootjes aan dat hij #tochwelweermeedoet.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

#Ikdoenietmeermee

Thomas Berge plaatste gisteravond een statement op zijn Instagram waarin hij aankondigt ‘niet meer mee te doen’. ,,We houden onze ‘bek’ niet meer,” begint hij zijn betoog. Thomas eist duidelijkheid over de corona maatregelen en de beslissingen erachter:

,,De maatregelen rammelen van alle kanten. Wij willen duidelijkheid. Wij zijn niet gek. Wij hebben het afgelopen half jaar moeten toekijken hoe we steeds verder achteruit gaan. Daarom eisen wij eerlijkheid en transparantie.”

Hij laat weten lak te hebben aan de verplichte maatregelen van de overheid: ,,Wij zeggen ‘NEE’ tegen alle maatregelen totdat de overheid het beleid controleerbaar kan rechtvaardigen.”

Kritiek

De gezamenlijke actie van BN-ers zoals Thomas Berge, Famke Louise en Bizzey maakt veel los. De opstandelingen werden van alle kanten aangevallen en er ontstonden twee kampen. BN-ers zoals Claudia de Breij en politici spraken van waanzin: ,,Mogen de artsen als jij hulp nodig hebt dan ook zeggen #ikdoenietmeermee?’’

LEES OOK:

#ikdoenietmeermee zet showbizz op scherp

‘Tuurlijk doen we wél mee’

De heftige reacties zijn Thomas Berge niet in de koude kleren gaan zitten en hij trekt zijn keutel gauw weer in: ,,Tuurlijk doen we wél mee!” zegt hij in de Ochtendshow van Radio 538. Hij geeft toe dat het statement misschien iets te heftig is overgekomen: ,,De hashtag is best wel heftig, #ikdoenietmeermee”.

Hij legt uit dat hij toch wél achter de maatregelen staat, maar enkel kritische vragen heeft: ,,Kijk je staat er wel achter maar… Het is duidelijk dat je gewoon maatregelen hebt en dat je je daar aan moet houden, alleen er zijn wel kritische vragen.”

Ook laat hij weten erg gekwetst te zijn door de heftige reacties op het statement. ,,Het is heel pijnlijk om te lezen.” Hij doelt op uitspraken zoals: ‘Dan krijg je nu geen IC-plekje als het zo ver is.”

Bullshit

De zanger accepteert de beschuldigingen dat hij geen respect heeft voor zorgpersoneel niet. ,,Dat is bullshit! Ik was als enige in mijn straat aan het klappen toen er geapplaudisseerd moest worden.”

Thomas zet zijn trots opzij en geeft zijn fout toe: ,,Achteraf had het misschien een andere hashtag moeten zijn. Maar op dat moment stonden we er allemaal wel achter.”

Meer DenD