‘thuisbakker’ Maroeska opnieuw onder vuur

Door: DitjesenDatjes
17-12-2018

‘Thuisbakker’, maar tevens kookboekenschrijver Maroeska, moet het opnieuw ontgelden op sociale media. Haar deelname aan Heel Holland Bakt is omstreden, want veel kijkers vinden haar te professioneel om mee te doen aan de amateurwedstrijd. Zelfs toen haar ‘spektakelstuk’, een opgestapelde taart, in elkaar viel, klaagden mensen op Twitter over ‘doorgestoken taart’.

Professional

Maroeska Metz is kunstenares, ontwerper, cateraar en schrijfster van haar eigen kookboek, maar sinds vorige week is ze vooral bekend als deelneemster van Heel Holland Bakt. Het kneuterige MAX-programma staat bekend om de lieve presentatoren, de lieve jury en de lieve deelnemers. Kijkers zijn dan ook verbaasd dat Maroeska mee mag doen, want is zij geen professional? Ook maakte Maroeska bekend dat zij jurylid Janny persoonlijk kent. Kijkers zijn dan ook bang dat Maroeska een streepje voor heeft op de rest.

Uit de aflevering van gisteravond blijkt dit niet het geval te zijn. Hoewel Maroeska de beste appelbol maakte, bleek ze geen hoogvlieger. Haar spektakelstuk stortte in elkaar, en zag eruit als een ravage. Ook over haar sportiviteit waren de kijkers niet te spreken, want terwijl andere bakkers elkaar alles gunnen, wilde Maroeska koste wat kost een plekje voor haar taart in de oven.

Afvaller

Helaas moest Ahmed de baktent als eerste verlaten. Zijn taart, appelbol en spektakelstuk waren niet goed genoeg om door te gaan.

 

Meer DenD