Ticketbots volgens Live Nation schuldig aan Taylor Swift-debacle

Door: Ditjes en Datjes
24-01-2023

De directeur van het moederbedrijf van Ticketmaster zal dinsdag naar verwachting verklaren dat bots die automatisch tickets opkopen schuldig waren aan het falen van het systeem bij de verkoop van Taylor Swift-tickets afgelopen november. Dit schrijft persbureau Reuters in aanloop naar de rechtszaak hierover.

Joe Berchtold moet dinsdag in de rechtbank verschijnen omdat fans van Taylor Swift Live Nation hebben aangeklaagd, het bedrijf waar Ticketmaster deel van uitmaakt. Niet alleen nemen de fans het bedrijf kwalijk dat de ticketverkoop door de problemen stopgezet moest worden, ook vinden ze dat door het samengaan van Live Nation en Ticketmaster een monopoliepositie is ontstaan.

Berchtold zou op zijn beurt een oproep gaan doen om het groots opkopen van tickets om die met flinke winst door te verkopen aan te pakken, een probleem dat ook in Nederland speelt. Zo werd vanuit de entertainmentsector de website weetwaarjekoopt.nl in het leven geroepen en wordt er al langer opgeroepen tot strengere regelgeving.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD