Tien jaar na lawinedrama Friso: déze belofte is Mabel nooit nagekomen

10 jaar na drama Friso
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

17 februari is elk jaar een zwarte dag voor de Oranjes: de dag dat prins Friso bedolven raakte onder een lawine. Vandaag is het precies tien jaar geleden dat het ongeluk gebeurde. En nog steeds is Mabel één belofte niet nagekomen…

Het is vandaag precies tien jaar geleden dat prins Friso een vreselijk ski-ongeluk kreeg in Lech. Hij kwam in een lawine terecht en zijn toestand bleek zeer zorgelijk. Anderhalf jaar na het ongeluk, op 12 augustus 2013, overleed hij op paleis Huis ten Bosch in Den Haag. Hij werd slechts 45 jaar.

Zware tijd

Friso liet zijn vrouw Mabel en hun dochters Luana en Zaria, die toen nog piepjong waren, na. Voor Mabel was het een hele zware tijd. Gelukkig kreeg ze veel steun van haar schoonmoeder Beatrix, die vaak langskwam in Londen om voor Mabel en haar dochters te zorgen.

Belofte

Ooit maakte Mabel samen met Friso een belofte. Omdat ze beiden hun vaders waren verloren, praatten ze vaak over de dood. ,,Tussen ons hadden we drie vaders, die allemaal dood waren toen we trouwden. Dus we hebben wel zeker veel over de dood gesproken”, vertelde Mabel in LINDA. ,,En ook dat we hoopten dat, mocht er ooit iets met één van ons gebeuren, de ander weer geluk zou vinden.”

Geen nieuwe liefde

Maar dat heeft voor zover we weten, nog niet plaatsgevonden. In 2015 gingen er wel hardnekkige geruchten rond dat Mabel het gezellig had met ‘een bekende van het Griekse koningshuis’. Mabel zei hier zelf nooit iets over en al gauw werd er dan ook niet meer over gesproken.

En nadat er nog een aantal identieke geruchten rondgingen over een nieuwe man in het leven van Mabel, bleek achteraf dat Mabel nog altijd trouw bleef aan Friso. Vooralsnog lijkt Mabel tien jaar na het lawinedrama, het geluk in de liefde nog niet te hebben hervonden.

Tags

MABELMABEL VAN ORANJEMABEL WISSE SMITPRINS FRISOPRINSES MABELSKI-ONGELUK

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie