Tien miljoen mensen zien Glastonbury-specials

Door: DitjesDatjes
01-07-2020

Meer dan tien miljoen mensen hebben afgelopen weekeinde gekeken naar de vervangende programma’s rond het geannuleerde Glastonbury. Dat heeft festivalbaas Emily Eavis bekendgemaakt.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“Wauw, voor een jaar zonder festival hebben we ons grootste publiek tot nu toe gehad. Meer dan tien miljoen mensen hebben gekeken”, schrijft Eavis op Twitter. “Ik ben dankbaar voor iedereen die hun thuiseditie heeft gedeeld, voor alle herinneringen en voor de BBC voor het samenbrengen van iedereen.”

Glastonbury, een van de grootste en beroemdste festivals ter wereld, zou dit jaar zijn vijftigste jubileum vieren. Om fans toch een beetje het festivalgevoel te geven werden vijf dagen lang hoogtepunten uitgezonden. Dat ging terug tot de jaren 90, toen de BBC begon met het uitzenden van het Britse festival.

Onder meer de optredens van Amy Winehouse (2007), Adele (2016), Beyoncé (2011), Nick Cave & The Bad Seeds (1998), R.E.M. (2003), The Rolling Stones (2013), David Bowie (2000), Coldplay (2016) en Jay-Z (2008) waren op tv en online te zien.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD