Tiësto overleeft omstreden Saudische show

Door: DitjesDatjes
01-02-2019

JEDDAH – Tiësto heeft zich niets aangetrokken van alle kritiek over zijn concert in Saudi-Arabië. De Nederlandse dj trad donderdagavond gewoon op en kwam ook heelhuids van het podium. Een oproep van Islamitische Staat tot een aanslag kreeg geen gehoor.

De Bredanaar ligt al de hele week onder vuur vanwege zijn show, omdat hij zich volgens critici zou lenen voor propaganda van de Saudische overheid. Tiësto hield wijselijk zijn mond, maar kon het niet laten om enkele beelden van het concert te delen via Instagram. Daarop is te zien dat hij het prima naar zijn zin heeft, net als het publiek van duizenden mensen.

Volgens Arabische media zou IS het concert in Jeddah, tijdens een groot internationaal golftoernooi, zien als on-islamitisch. Op IS-gelieerde websites zouden onder meer foto’s circuleren van een concertposter met daarop de vlag van Islamitische Staat geplakt.

Naast Tiësto trad ook Mariah Carey op. In de Verenigde Staten werd ook op haar grote druk uitgeoefend om niet Saudi-Arabië op te treden, maar zij bleek niet gevoelig voor de kritiek.

 

BuzzE

 

 

TAGS

Alles uit DenD

Privacy instellingen

DenD.nl neemt je privacy serieus en daarom kun je zelf instellen welke gegevens je tijdens het bezoek aan onze website achterlaat.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen