Tijl roept op: ‘Stop de lockdown!’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Tijl Beckand heeft het coronavirus gehad en werd daar flink ziek van. Zijn 18 maanden oude zoontje Faas belandde zelfs een nachte in het ziekenhuis. Toch denkt de Lama dat het niet nodig is het land nog langer in intelligente lockdown te houden.

‘Niet op de handen blijven zitten’

In vergelijking met de maatregelen in andere landen zijn we in Nederland nog redelijk vrij, maar volgens Tijl is dat niet genoeg. Hij is bang dat als de maatregelen over weken nog steeds zo streng zijn, de horeca niet open kan gaan en ook andere kleine en grote zaken dicht moeten blijven, dat funest is voor de economie. In het AD zegt hij volgende: ,,Met alle respect voor de regelgeving, we moeten naar een situatie toe waarin een deel van de bevolking immuun is. Veel mensen zijn gezond en sterk en kunnen het prima hebben. We kunnen niet op onze handen blijven zitten en wachten op een vaccin.”

Gewoon een griep?

Zelf heeft hij dus het coronavirus al onder de leden gehad en hoewel hij niet in het ziekenhuis belandde, weet hij wel hoe gemeen corona kan zijn. Zijn zoontje moest één nachtje in het ziekenhuis blijven en uiteraard volt de presentator ook het nieuws. Maar al die kwetsbare mensen zijn volgens hem geen reden om Nederland ‘op slot’ te houden. ,,Dat je een paar dagen flink beroerd bent, dat het doet pijn aan je longen, maar verder is het een nasty griep.”

Tags

CORONALOCKDOWNOPROEPTIJL BECKAND

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck