Tijs van den Brink schrok van geloof in fraude van Trump-stemmers

Door: DitjesDatjes
13-01-2021

Voor een nieuwe reeks van God, Jesus, Trump! is Tijs van den Brink nog eens langsgegaan bij christelijke Trump-stemmers. De EO-presentator was verrast door wat hij aantrof in de Verenigde Staten, maar keek vooral op van het feit dat sommige aanhangers nog steeds niet geloven dat Joe Biden de presidentsverkiezingen heeft gewonnen.

“Een deel van de christelijke kiezers is er echt van overtuigd dat er op grote schaal fraude is gepleegd. Ik was vooral verrast dat ze dat bleven volhouden, zelfs nadat ik bleef doorvragen en kritische vragen stelde over bijvoorbeeld het gebrek aan bewijs daarvoor”, vertelt Van den Brink aan het ANP.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Voor de twee afleveringen, die woensdag en donderdag worden uitgezonden op NPO 2, reisde de presentator naar Michigan en Texas. Daar ging hij in gesprek met christenen die hij een jaar geleden ook al sprak over Donald Trump. “Ik was benieuwd hoe ze ernaar kijken nu Biden gewonnen heeft. Wat verwachten ze ervan en leggen ze zich erbij neer?”

Capitool

De mensen die Van den Brink voor de camera had, waren op te delen in twee groepen. De ene helft die dus gelooft dat er sprake was van verkiezingsfraude en een groep tot wie de uitslag wel is doorgedrongen. “Maar bij iedereen heerst een gevoel van wantrouwen tegenover de media, de overheid en zelfs de rechterlijke macht. Dat vond ik erg heftig.”

Vol verbijstering keek de presentator dan ook vorige week naar de beelden van Trump-aanhangers die het Capitool bestormden. “Echt verschrikkelijk. Daar heb ik geen woorden voor”, zegt hij. “Ik weet dat de meeste van mijn gasten daar niet aan mee zouden doen, maar de emotie en woede dat hen onrecht is aangedaan is bij velen van hen wel hetzelfde.”

Van den Brink was graag nog eens langsgegaan om te horen hoe zijn gasten de beelden van het Capitool hebben beleefd. “Maar dat kan helaas niet natuurlijk.” Plannen om ├╝berhaupt nog een keer terug te keren, liggen er vooralsnog niet. “Tenzij Trump over vier jaar nog een keer meedoet, wat me heel sterk lijkt, maar met hem weet je het nooit.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD